Reynoldsi karjäär tõi talle sisse kena kopika. Tipus olles oli tema vara väärtus 60 miljonit dollarit, siis olid aga 80ndad - täna võrduks see summa 150 miljoni dollariga.

Üks tema nõrkusi oli raha laristamine. Ta ei ostnud mitte üht Beverley Hillsi häärberit vaid mitu. Lisaks lasi ta ehitada veeäärse maja Floridasse, aga ka meeletu rantšo, kus hoidis 150 hobust. Tal oli villa ka Georgia osariigis. Ta omas eralennukit ja helikopterit. Viimasega lendas ta eralennukini. Kui ta 1988. aastal abiellus, siis ostis ta endale ja abikaasale täiesti eraldi maja ehkki tal juba oli hunnik kinnisvara.

Saatuslik viga

Reynolds tegi ühe või õigemini kaks suurt viga. 1980ndatel veenis tema mänedžer teda investeerima kantri-stiilis restoraniketti „Po' Folks". Paberil ei olnudki see halb mõte. Ketil läks hästi. Tundus, et ka emafirma on kenas seisus. Burt ja tema partner ostsid 30 toidukoha frantsiisi, aga said peagi teada karmi tõe. Emafirma oli tegelikult huku äärel ning inimestele ei meeldinud restorani pakutav toit. Lisaks ei olnud Burtil ja tema partneril aega, et äriga tegeleda - neil olid oma karjäärid.

Nad palkasid konsultandi end aitama, aga see „ekspert" suutis neid hoopis veenda investeerima veel ühte restoraniketti. Burt on hiljem öelnud, et selle käiguga pidi ta korstnasse kirjutama 20-30 miljonit dollarit. Ilma teise investeeringuta oleks kaotus olnud kordades väikesem. Et olukord veel hullem oleks, siis oli Reynolds andnud restoranidele isikliku käenduse. Ta kaotas meeletult raha kogu aeg.

Abielludes märkis Reynolds, et tal on vara 15 miljoni dollari eest. Niisiis oli tema vara väärtus juba selleks ajaks oluliselt langenud. Ometi ei soovinud abielupaar elada konservatiivset elu. Neil olid majad, hobused, lennuk ja helikopter. Raha kulutati enne kui arve oli esitatud.

Veider laen

1990. aastal nõustus ta osalema CBS-i seriaalis „Evening Shade". Mees soovis aga telekanalilt ette 4 miljonit dollarit laenu. Ta arvas, et sari kestab mõned hooajad ja tema elab sel ajal laenu eest. Kui seriaal läheb sündikatsiooni (seda saavad lihtsamalt osta teised telejaamad), siis maksaks ta võla ja võib-olla teeniks mõned miljonid juurdegi. Show vajas viit hooaega ja 100 episoodi, et kvalifitseeruda sündikatsiooni. Sellele tehti lõpp 1994. aastal peale 4 hooaega ja 98 episoodi. Ühesõnaga - napikas.

Burt oli nüüd CBS-ile 3,7 miljonit dollarit võlgu. Tal ei olnud seda raha. Samal ajal andis abikaasa Loni sisse lahutuse. Ta sai suure rahasumma ja lisaks määrati talle 15 000 dollarit kuus toetust. Lisaks pidi mees maksma edasi nende 2 miljoni dollarilise kodu osamakseid.

CBS andis Burti kohtusse ja siis pidigi mees sisse andma eraisiku pankrotiavalduse. 1998. aastal selgus kohtus, et tal on 6,65 miljoni eest vara, aga 11,2 miljoni eest võlgasid. Lisaks telekanalile oli ta võlgu ka maksuametile, pangale, agentuurile, eelmisele mänedžerile...ning kuidagi juhtus nii, et ta oli oma parukategijale võlgu 121 000 dollarit.

Tema karjäär ei olnud küll läbi, aga ta ei teeninud enam suuri summasid. 1996. aastal tõi film „Striptiis" sisse 113 miljonit. Kaasnäitleja Demi Moore teenis sellega toonase rekordsumma 12,5 miljonit dollarit. Reynolds pani taskusse vaid 200 000 dollarit. Ka „Boogie Nightsiga", mis teenis talle Oscari-nominatsiooni, ei teeninud ta kuigi palju rohkem.

Reynoldsi rahalised probleemid jätkusid kuni elu lõpuni. 2011. aastal kaotas ta ühe oma kinnisvaradest pangale. Ta sattus isegi avalikku California suurimate maksudest kõrvale hoidjate nimekirja. 2014. aastal pidi ta väidetavalt maha müüma suure osa mälestusesemetest, et võlgu teenindada. Lisaks sattus haamri alla ka tema Florida kodu, kui ta ei suutnud oma 1,2 miljoni dollarilist võlga tasuda.

Oma lõpuaastad elas ta oma Palm Beachi maakonnas asuvas majas. Ta ei olnud kindlasti vaene rott, aga midagi ei olnud järel ka 1980ndate hiilgusest.

Kindlasti ei saa Reynoldsit süüdistada igava elu elamises. Puhaku ta rahus.