Kui möödunud aastal eksportis Leibur veerandi toodangust, siis selle aasta lõpuks suureneb osakaal 45%ni. "See on vaid aja küsimus, mil ekspordi osakaal ületab müügi siseturul. Prognoosime, et see juhtub järgmisel aastal," lausus Lankots Äripäevale.

Ekspordi edendamiseks tegi Eestis 30protsendilist turuosa omav tööstus hiljuti investeeringu uude tootmistehnoloogiasse, mida nimetatakse puhasruumiks. Lankotsi sõnul otsustati investeeringu kasuks, kuna tarbijad soovivad kunstlike lisaainete vabu tooteid. "Uus tehnoloogia võimaldab säilitusaineid lisamata toota ja hügieeniliselt puhtalt pakkida," tutvustas ta. Puhasruumi tehnoloogia tagab toodetele tavapärase kümnepäevase säilivusaja.

Kuna tootmisliinid olid Leiburil juba olemas, kujunes investeeringu maksumuseks 200 000 eurot. "Sellist puhasruumi tehnoloogiat eriti toiduainetööstuses ei ole, pigem näeb seda meditsiini- ja farmaatsiatööstuses," kiitis Lankots. Puhasruumiga liinil valmib üle poole Leiburi toodangust, millest 75% eksporditakse Lätti, Leetu ja Soome. Liin toodab päevas umbes 60 tonni viilutatud tooteid. "Kui suudame nii palju toota, peame suutma ka müüa." 

Sellegipoolest pole ettevõttel plaanis uutele eksporditurgudele laieneda. Otstarbekas on transportida tuhande kilomeetri raadiuses, kuid üle Läänemere on see keeruline ning Venemaa turg on hoopis eraldi teema, põhjendas Lankots.