Saaremaa Liha- ja Piimatööstus loobus piimapulbri tootmisest möödunud sügisel, pärast küttehinna kahekordset tõusu, juba varem oli piimatööstus lõpetanud linnapiimatoodete valmistamise, vahendas portaal saarlane.ee ajalehte Meie Maa.

Saaremaa Liha- ja Piimaühistu juhatuse esimees Andi Saagpakk ütles, et ühistu otsustas ülejäävast piimast mitte niisama lihtsalt loobuda ja “esimesele mandrimehele, kes tuleb üle väina autoga korjama, ära anda”. Et kohalik piimatootja säiliks, otsustati hetkel liigne toorpiim ära müüa ühistu kaudu.

Et tööstuse kogutavast 100 tonnist piimast päevas umbes 50 tonni Läti kombinaati hakkas minema, tulenes Saagpaku sõnul puhtalt majanduslikest kaalutlustest. “See on ühistu omanike otsus,” sõnas ta

Lätlased pakuvad Saagpaku sõnul praegu piimaostjatena kõige paremaid tingimusi, seda nii maksekindluse kui tähtaegade osas. Võibolla mandrikombinaadid pakuks ka mõne sendi kilost rohkem, aga see tähendaks tootjale, et vähemalt kuu aega pikeneks piimaraha kättesaamise aeg.