Enim ülevõtmisi on viimastel aastatel olnud infotehnoloogia- ja toiduainetetööstuse sektoris. Soraineni advokaadi Toomas Prangli arvates on toidutöösturite ühinemine tingitud jaekettide tugevnemisest, kirjutab Äripäev. "Võib-olla ongi põhjus see, et jaemüügiturul on toimunud varasematel aastatel suured konsolideerumised. Toiduainetetööstused tahavad võrdväärse olukorra tagamiseks jõud konsolideerida, et neil oleks jaekettidega lepingutingimuste läbirääkimiseks parem positsioon," sõnas Prangli.

Maag Lihatööstuse juht Olle Horm kinnitas uuringu tulemusi. "Siin ostetakse ja müüakse küll. Sektor areneb kiiresti ja konkurents on kõva, ei imesta, et selliseid asju juhtub. Tundub, et huvi on ja ettevõtetel ikkagi raha ka on," ütles Horm. Teisalt teostub vaid väike osa ülevõtmisplaanidest. "Plaane peetakse palju, räägitakse läbi, aga realiseerub murdosa. Toiduainetetööstuses on olukord tervikuna nii hea, et sundmüüki on väga vähe," ütles Horm. Tema sõnul on põhjuseks, et majanduskriis ei tabanud toiduainete tööstust nii suures mahus.

Ka tööandjate liidu juht Tarmo Kriis nentis, et toidutöösturite koopereerumine on ootuspärane areng. "Edukad on need, kes suudavad head hinda pakkuda ja suurel ketil on seda parem teha. Kõik algab kogustest," ütles Kriis.

144 ettevõtte seas tehtud uuring ei täpsusta, kui suur osa ettevõtjatest ainult soovib teise firma üle võtta või on tal selles suunas sammud juba astutud. Teisalt näitab 2011. aastal tehtud uuring, et ettevõtjad on muutunud julgemaks. Seda tänu paranenud majandusnäitajatele.