Järgneb Kunda elanike pöördumine Lääne-Virumaa saadikutele:

Tavaliselt pöördute Teie meie poole ning saate alati meilt selle, mida soovite – meie hääled.
Täna on soojamüüja Fortum Termest pannud meid olukorda, kus oleme sunnitud pöörduma Teie poole.
24. oktoobril avaldas Kunda linna kodulehekülg lakoonilises toonis Fortum Termesti teate, mille järgi maagaasi hinna tõusust tingituna on Kunda linnas kinnitatud soojuse uus piirhind (Konkurentsiameti kooskõlastus nr 7.1-3/11-077 21.10.2011), mis alates 1. detsembrist 2011 on 74,73 €/MWh. Hinnale lisandub käibemaks, mistõttu tarbijale on reaalseks soojuse piirhinnaks 89,676 €/MWh. Enne tõusu oli soojuse piirhinnaks Kundas 51,12 €/MWh ehk koos käibemaksuga 61,344 €/MWh.

Soojusenergia hinna tõus 46 protsenti üsna lühikese etteteatamistähtajaga paneb löögi alla Kunda linna kodanike, firmade ja omavalitsuse jätkusuutlikkuse.

Eriti valusalt tabab hinnatõus sotsiaalselt vähemkindlustatud inimesi, aga mõjutab suuresti ka neid, kes seni oma maksukoorma kandmisega hakkama said. Me näeme suurt ohtu selles, et paljud neist, kes seni olid maksumaksjad, muutuvad nüüd sotsiaalabi tarbijateks, need, kes enda majandamisega aga niigi toime ei tulnud, langevad veelgi sügavamale võlgadesse ja sotsiaalsesse abitusse.

Riigi eksisteerimise üheks eesmärgiks peaks olema selline toimimisviis, et kodanikud saaksid elada oma elu VÄÄRIKALT. Täna näeme, et paljusid meie seast ähvardab väärikuse kaotamine, sest kuidas tunda end väärikana, kui teame, et oleme pandud olukorda, kus enda majandusasjadega toimetulek on muudetud võimatuks.

Lisaks ei vasta selline lühikese etteteatamistähtajaga järsk hinnatõus õigustatud ootuse põhimõttele.
Me ootame Teilt tegusid, mis päädiksid hinnatõusu olulise leevenemisega ning sunniksid järgnevatel kordadel Konkurentsiametit oma tööd tegema sisuliselt ja neid ülalpidavate kodanike huve arvestavalt. Täna tundub meile, et Konkurentsiamet on muutunud pelgalt monopoolsete ettevõtete tahte vormistajaks.