220 Energia avalikustas oma pakkumised esimesena ning on pärast seda hindu langetanud, eriti börsihinnast sõltuvate pakettide marginaali.

Teisena oma hindadega välja tulnud Eesti Energia on pigem 220 Energia muudatustele reageerinud ning silma paistnud nii hindade tõstmise kui langetamisega. Olles umbes kümme päeva pärast pakettide avalikustamist hindu langetanud, järgnes peagi tõus seoses leppetrahvi kaotamisega. Siis kergitas Eesti Energia pea kõikide pakettide hindu, v.a. börsihinnast sõltuvate pakettide marginaali. Eriti tõusid pikemaajaliste lepingute hinnad. Sel nädalal Eesti Energia aga taas langetas paljude pakettide hindu.

Hiljem on lisandunud elektrimüüjate sekka Elektrum, Eesti Gaas, Imatra Elekterja VKG Elektrivõrgud, kes on hoidnud oma hinnad aga stabiilsetena.

Elektrihind.ee arendusjuhi Kert Valbeti hinnangul võib arvata, et viimased kolm ei ole hinnasõjast niivõrd huvitatud, kuna neil on kindel klientuur ning pakuvad tõenäoliselt elektrienergia teenust eelkõige juriidilistele isikutele.

Hetkel tasub Valbeti sõnul veel eri elektrimüüjate hinnaliikumisi jälgida ilma lepingut sõlmimata. Tema soovitusel tuleks elektrimüüja ja paketi valikuga oodata novembri keskpaigani.

Praegu muudavad müüjad veel hindu ja kõik müüjad ei ole turule tulnudki. Hetkel on elektrimüüjaid kuus, tulemas on veel vähemalt üks – Elektrimüügi AS, ütles Valbet.