Näitus France Baltique Technologies toimub 12.-15. juunil Riias Kipsala näitusekeskuses. Näitusel saavad Eesti, Läti ja Leedu ettevõtjad sõlmida otsekontakte selliste nimekate Prantsuse firmadega nagu Alcatel, Alstom, Dalkia ja Vivendi.

Tegevusvaldkondadest on esindatud ehitus, energeetika, transport, keskkond, elektroonika, telekommunikatsioon, turvasüsteemid, informaatika ja koduelektroonika.

Prantsuse suursaadik Jean-Jacques Subrenat ütles täna Tallinnas Prantsuse saatkonnas ajakirjanikele, et Prantsusmaa tahab näitusega parandada oma imagot tehnoloogia tootjana. Prantsusmaa seostub suursaadiku sõnul Balti riikides eelkõige veinide, parfüümide ja kokakunstiga, samas uut tehnoloogiat otsides pööravad ettevõtjad pilgu eelkõige Saksamaale ja Skandinaavia riikidele.

Prantsuse saatkonna majandusnõuniku Patrick Erbsi hinnangul on suurim edasiminek Prantsuse-Eesti majandussuhetes viimase kahe aasta jooksul olnud Prantsuse investeeringute märkimisväärne kasv. Prantsusmaa on Eestisse investeerijate seas 2000. aastal tõusnud 14,8 miljoni Euroga 14. kohale. 1998. aastal oli Prantsusmaa alles 34. kohal.

Suurimad Prantsuse investorid Eestis on Saint-Gobain, Lafarge, Schneider Electric ja Colas.

Otseinvesteeringute hiljutised näited on Dalkia (Groupe Vivendi), kes võitis privatiseerimispakkumised Tartus, Haapsalus ja Valgas ning TDF (Groupe France Telecom), kes omandas 49protsendilise osaluse Eesti Ringhäälingu Saatekeskuses.