"10. oktoobrini oli Toomas Hendrik Ilves vabariigi president ja kulu tõukus sellest. Edaspidi on Ärma taluga seotud kulu kindlasti väiksem, sest puudub personalikulu. Kantselei eelarves ongi selle asjaoluga arvestatud," ütles presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert.

Seni töötas Ärma talus kaks inimest. Nende arvelt vähenebki edasine kulu.

"Kantselei on igal aastal saatnud ajakirjandusele eelarveaasta lõpu seisuga ja sendi täpsusega ülevaate presidentidega seotud ülalpidamiskuludest, mida on raske samal kujul ette ennustada. Kindlasti edastab presidendi kantselei ajakirjandusele kõik presidentidega seotud ülalpidamiskulud ka edaspidi," lubas Pert.

Presidendi kantselei saatis 19. oktoobril riigikantseleile taotluse, mille järgi soovib Toomas Hendrik Ilves pärast ametivolituste lõppemist enda kasutusse esindus- ja tööruume Tallinnas Roheline aas 5 majas ja oma kodumaja, Viljandi maakonnas Abja vallas Veskimäe külas asuva Ärma talu korrashoiuga seotud mõistlike kulude hüvitamist, kirjutas BNS.

Arvestades, et 80hektariline Ärma talu kuulub osaühingule Ermamaa - see äriühing majandab Ärma talu -, siis peaks presidendi kantselei hakkama doteerima erafirma majandustegevust.