Ettevõtjana on Ipits tegev 1988. aastast ja seda nii kaubanduses, mööblitööstuses kui kinnisvaraäris. Ta on AS Salvest ainuomanik ning Eesti Toiduainetööstuste Liidu volikogu esimees. Lisaks on ta kaubanduskeskus Eeden enamusosanik.

Veljo Ipits ütles Ärilehele, et ta ei osanud ordeni-uudisest kuuldes algul midagi arvata. Ta tegeles mõned kuud tagasi sellega, et esitada teisi toiduainetööstuse sektori inimesi ordeni-nominentide sekka. Ta ise ei olnud nende seas. Siiski sai ta täna hommikul pärast tennisetrenni ühelt raadioajakirjanikult teada, et ordeni sai ka tema.

„Ei oska öelda miks. Veebruaris sai mul 30 aastat ettevõtluses. Olen mõnes mõttes ettevõtluse pioneeriks siin. 1987. aastal, kui ettevõtteid üldse looma hakata võis, siis esitasin kohe taotluse," rääkis Ipits alustuseks.

Ta on tegutsenud kaubanduses, toitlustuses ja üles ehitanud tehaseid. Ta on osalenud erastamises. Pikalt vedas ka Võru mööblivabrikut.

Ipits ütleb naljatledes, et kui 90ndate alguses küsiti ärimeestelt, kas nad ikka oma erialal tegutsevad, siis tema sai öelda, et jah - tal on nimelt majandusteaduste kraad.

„Ma arvan, et see on tunnustus toiduainetööstusele tervikuna. See on Eestis arvestatav tööstusharu. Suudame vaatamata raskustele eksportida. Tunnustus on see ka Salvesti kollektiivile."

Salvesti peamiseks tootegrupiks on kasvanud lastetoidud ja ökotooted üldiselt. Ipitsa kabinet asub Salvesti Tartu kontoris ehkki ta igapäevaselt firmat ei juhi. Ta on nõukogus. Millised on aga ordeni saanud ettevõtja põhimõtted äris?

„Ajan asju ausalt. Ei aja taga kiireid kasumeid. Arvestan teistega. Kui oleksin olnud agressiivsem ja nahaalsem, siis oleksin ehk võinud kaugemalegi jõuda. Tahan tunda rõõmu tööst ja inimestest. Et saaks teineteisele naeratades vastu kõndida," ütles Ipits ja kiirustas neile samadele töötajaile ordeni saamise puhul kõnet pidama.

Ipits on ka Tartu linnavolikogu pikaaegne liige. Ta kuulub reformierakonda. Ta on AS Tartu Veevärk, SA Tartu Sport, SA Tartu Muusikafestival nõukogu esimees ning SA Tartu Teaduspark nõukogu liige.

Salvesti 2016. aasta müügitulu oli veidi üle 15 miljoni euro, puhaskasum ligi 1,3 miljonit eurot.

2016. aastal Ärilehele antud intervjuus ütles Ipits järgmist:

Veljo Ipits, olete Salvesti ja Tartus asuva Eedeni kaubanduskeskuse enamusosanik ning üks paari Tartu kesklinna kinnistu omanikke. Milline neist on teie pensionisammas?

Pensionisammas on kindlasti ärikinnisvara ehk Soola ja Kaluri tänaval asuvad kinnistud. Seal olen võrdne äripartner Aare Kääraga. Soola tänava kinnistul asub Tartu hotell, millele tehakse juurdeehitust ja mille peaaegu kogu pind on välja renditud. Kaluri tänaval asub ärihoone, mis on välja renditud. Mõlemad on hea asukohaga hooned. Hotelliga opereerib hotelliettevõte, meie oleme kinnistu omanikud. Ajal kui Rein Kilgil oli raske, ostsime Tartu hotelli hoone temalt ära. Praegu olen toonase tehinguga väga rahul.

Vaatasin äriregistrist, et teil kui Tartu staažikal reformierakondlasel ja linnavolikogu liikmel, rahanduskomisjoni esimehel on hulk ühiskondlikke ameteid. Teie hea tuttav Neinar Seli tahtis kunagi ministriks saada. Kas teid pole suur poliitika tõmmanud? Kuidas kõlaks tiitel minister Ipits?

Ühel hetkel lugesin kokku, et mul on 22 eri ametit. Suurde poliitikasse mind tõesti ei tõmba ja ministriks ma ka saada ei taha. Ma tahan vabadust. Mõelge, olen täna siin, aga õhtul tuleb mõte, et sõidaks homme Rooma! Kui oleksin ministrina ametis, siis ei sõidaks. Vabadus oma aega ise korraldada on kõige suurem väärtus.

Millal esimese miljoni teenisite?

Aastat ei oska öelda, aga eks see veel rublaajal oli. Pidasin koos Seli ja teiste kamraadidega Tartus keldripoodi Figaro. Mina ajasin välja keldripinna toonase restorani Kaseke vastas. See oli tegelikult komisjonipood. Müüsime kõike tossudest ja makkidest kuni sinimustvalgete lipukeste ja vaasideni. Õhtuti oli mõnus poe seifist sularaha võtta - rahvas haaras kaupa lennult. Kui piirid avanesid, hakkas Figaro esimesena Poolast Tartusse suures koguses nänni vedama. Hiljem hakkasime Ameerikast autosid tooma. Nii ta läks.

Viimases Äripäeva rikaste edetabelis oli Ipits 73. kohal. Tema varanduse väärtuseks hinnati 35,5 miljonit eurot.