USA endine president Barack Obama on äsja kinnitanud oma osalemise Põhjamaade juhtival ärikonverentsil Nordic Business Forum, mis toimub 26. ja 27. septembril Helsingis. Obama esineb regiooni suurimale äriauditooriumile, mille hulgas on ka suur delegatsioon Eestist.

"President Obama saamine konverentsi peaesinejaks on meile suur töövõit. Konverentsi sisu oli juba ennegi tugev, aga see uudis on kavale ilus kroon. Kahtlemata olulisim esineja, kes meil kunagi olnud on. Usun, et president Obama inspireerib paljusid ja tema nägemine ärikonverentsil kõnelemas on suure tõenäosusega meile paljudele ainulaadne kogemus," rääkis Nordic Business Forumi kaasasutaja ja nõukogu esimees Hans-Peter Siefen.

"Tagasihoidlikest oludest Ameerika Ühendriikide presidendiks tõusnud Barack Obama on meie aja üks tähelepanuväärsemaid liidreid. On tõeline au saada teda septembris Nordic Business Forumi lavale esinema," täiendas ettevõttes esinejatega suhtluse eest vastutav Ville Saarikalle.

Käesoleva aasta Nordic Business Forum keskendub kolmele põhiteemale: strateegia, inimvõimekus ja tehisintellekt. Konverentsil on juba varasemalt väljakuulutatud esinejate seas Whole Foods Marketi asutaja ja tegevjuht John Mackey, mäesuusalegend ja olümpiavõitja Lindsey Vonn, konsultatsioonifirma Strategos asutaja Gary Hamel, sotsiaalpsühholoog Amy Cuddy, Blockchain Research Institute'i kaasasutaja ja juhataja Don Tapscott, MIT digitaalmajanduse initsiatiivi kaasdirektor Andrew McAfee ja "Quiet Revolution" kaasasutaja Susan Cain.

Eestlastele peamiselt Soomes toimuva suurkonverentsina tuntud Nordic Business Forum on oma tegevust laiendanud ka teistesse Põhjamaadesse ning korraldab nüüdseks konverentse ka Rootsis ja Norras. Nordic Business Forumi konverentsid on platvorm, kus kohtuvad Põhja-Euroopa ettevõtete juhid ning maailma juhtivad eksperdid ja ettevõtluse arvamusliidrid.

Helsingis toimuv iga-aastane suurkonverents toob kokku üle 7500 äriliidri üle 40 riigist. Suurim välisdelegatsioon rohkem kui 900 liikmega on Eestist.

"Proovime oma konverentsidega hõlbustada siinse regiooni ettevõtjate vahel tihedamat suhtlust ning uute kontaktide teket. On rõõm on tõdeda, et Helsingis toimuval konverentsil on osalemas nii palju Eesti juhte. Loodetavasti tihenevad ja mitmekesistuvad Eesti-Soome ärisuhted selle tulemusel veelgi ning tõuseb Eesti ettevõtete juhtimiskvaliteet," sõnas Nordic Business Forumi partner ja Baltikumi regioonijuht Priit Liiv.

Nordic Business Forumi konverentsidel on varasemalt esinenud Al Gore, Jack Welch, Arnold Schwarzenegger, Arianna Huffington, Sir Richard Branson, Ben Bernanke, Will Smith, Steve Wozniak, Seth Godin, Simon Sinek ja paljud teised.