Selle toetusmeetme hiljuti lõppenud taotlusvoor oli käesoleval programmperioodil kuues ning jääb ühtlasi viimaseks, teatas PRIA.

Ettevõtjate hulgas on maaettevõtlusele tuge pakkuv meede olnud populaarne kõigis taotlusvoorudes. Seni on 760 ettevõtjale toetusi määratud ligi 66 miljon eurot, kuuendas taotlusvoorus on võimalik toetusi jagada veel 14,4 miljoni euro ulatuses.

Seekord laekus kõige rohkem taotlusi Saaremaale, kokku 49 ja Tartumaale, kokku 46 kavandatavate objektide kohta. Investeeringuid kavandatakse kõigis maakondades, neli projekti hõlmavad mitut maakonda.

Ühel taotlejal on väikeprojektide taotlusvoorus võimalik toetust saada maksimaalselt 100 000 eurot, lisaks tuleb 50 kuni 70% investeeringu maksumusest omaosalusega katta.

Toetust soovisid mikroettevõtjad saada väga erinevateks kulutusteks alates uute rajatiste ehitamisest ja olemasolevate parendamisest ning neisse sisseseade ja tehnika soetamisest, kuni maainimestele ja külalistele mitmesuguste teenuste osutamiseks kõige vajaliku soetamiseks.

Toetuse määramise otsused teeb PRIA jaanuarikuu keskel. Seejärel tuleb toetuse saajatel investeeringuobjektid hiljemalt 2014. aasta lõpuks valmis saada ning raha kättesaamiseks kuludeklaratsioonid PRIAsse esitada.

Maaelu toetuste rahastamise käesolev programmperiood hakkab lõppema. Tagamaks kõigi meetmete eelarvete maksimaalne ärakasutamine, on mitme investeeringumeetme puhul sätestatud nõue alustada investeeringu elluviimisega kindla aja jooksul teatud mahus.

Nii tuleb toimida ka neil, kellele määratakse maaettevõtluse mitmekesistamise investeeringutoetus – 6 kuu jooksul peab saama investeering tehtud vähemalt 25% ulatuses planeeritud rahalisest mahust.