Riigikohtu loakogu ei andnud Saksingu kaitsja vandeadvokaat Monika Mägi kassatsioonkaebusele menetlusluba, mistõttu jäi jõusse Saksingule määratud kolmeaastane tingimisi vabadusekaotus kaheaastase katseajaga.

Samuti ei saanud kolmapäeval menetlusluba koos Saksinguga ametiseisundi kuritarvitamisega riisumises süüdimõistetud Silmeti endise finantsdirektori Nikolai Bakaljaši kaebus. Jõusse jäi ka talle mõistetud kolmeaastane tingimisi vanglakaristus.

Koos Saksingu ja Bakaljašiga oli kohtu all ka Silmeti endine raamatupidaja Nadežda Iljinova, kes aga ei kaevanud Viru ringkonnakohtu süüdimõistvat kohtuotsust ametialases lohakuses ning talle määratud 2800-kroonist rahatrahvi riigikohtusse edasi.

Süüdistuse järgi riisus Saksing 1997. aasta aprillis Silmetilt 1,7 miljonit krooni. Saksingu sõnul oli see talle töölepinguga ettenähtud koondamistasu. Samas kandis Saksing raha tehingu ilmsiks tulekul Silmeti arvele tagasi.

Kohtus ilmnes, et Saksing lasi endale koondamistasu väljaarvutamisel võtta aluseks viimase kolme kuu keskmise töötasu, mitte seadusega ette nähtud kahe kuu tasu.

Kolme kuu keskmise töötasu järgi välja arvutatud koondamistasu osutus kaheksa korda suuremaks kui seadusega ettenähtu. Summa tegi suureks Saksingule 1997. aasta veebruaris määratud 12 kuupalga suurune preemia Silmeti erastamise ettevalmistamise eest.

Saksingu ja tema töökaaslaste vastu algatati kriminaalasi 1997. aasta 25. aprillil Silmeti peadirektori toonase kohusetäitja Aleksandr Krupini avalduse alusel.