„Hetkel ei ole ühtegi kahtlustatavat,“ ütles prokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin. „Riigiprokurör Triin Bergmanni juhtimisel uuritakse konkurentsikuriteo kahtlustust ja uurimine annab vastuse, kas on põhjust kedagi kahtlustada.“

Ühtegi muud uurimisega seotud asjaolu ei soovinud prokuratuur avaldada. „Küsimused puudutavad otseselt kriminaalmenetluse sisu ja neile ei ole paraku võimalik käesolevas menetlusetapis vastata,“ lisas Merzin.

Riigiprokuratuur alustas Prisma tegevdirektori Janne Lihavaineni poolt Konkurentsiametile tehtud kaebuse põhjal 23. septembril kriminaalmenetlust, uurimaks võimaliku konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimist piimatoodete tootjate vahel.

Päevalehele teadaolevalt süüdistas Prisma, et kaubanduskett Selver ähvardas soomlastele kuuluvat piimatootjat Valio, et see nõuaks Prismalt piima hinna tõstmist või lõpetaks tarned Prismale. Vastasel korral pidi Selver loobuma Valiolt piimatoodete ostmisest.

Samal ajal ja eelkirjeldatust sõltumatult, nõudnud Tere omakorda Prismalt piimatoodete hinna tõstmist, lubades vastasel korral tarned lõpetada.

Tere ja Selver eitavad Prisma süüdistusi.

Prokuratuur külastas nii Tere kui ka Selveri büroosid. Seni on kõik asjaosalised keeldunud juhtumi üksikasju avaldamast.