Kasumiprognoosi suurendamine on tingitud Pro Kapital Eesti otsusest müüa veel tänavu 50 protsenti Kristiine Kaubanduskeskuse aktsiatest eeldusel, et aktsiate avalik müük on edukas, teatas ettevõte.

Kontserni kasumiprognoos muutus ka Domina tütarkontserni poolt prognoositava kasumi võrra, märkis ettevõte.

Samas vähendavad kontserni tulemust Eestis ja Lätis tegutsevate tütarfirmade prognoositust nõrgemad müügitulemused, Domina HCA tütarkontserni ostuga seotud kulutused ning Leedu tütarkontserni prognoositav kahjum, teatas ettevõte.

Prognooside kohaselt kavatses Pro Kapitali Leedu tütarfirma sõlmida tänavu esimesed müügitehingud Vilniuse kesklinnas valmivale hoonele. Tulud hoone müügist ja rendist lükkuvad suure tõenäosusega järgmisesse aastasse seoses otsusega avada hoones residentsi tüüpi hotell, selgus nüüd.

Hoone kohandamine vastavalt Domina Luxury Apartments kaubamärgi all opereerima hakkava Domina Management tingimustele nõuab ettevõtte teatel ka lisainvesteeringuid.

Pro Kapital Grupi varem avaldatud kasumiprognoos ei sisaldanud AS-i Rotermanni Kvartal ja AS-i Tondi Kvartal aktsiate ostuga seotud firmaväärtuse amortisatsiooni, mille arvestamise vajadus ei olnud kasumiprognoosi avaldamise hetkel selgunud.

Firmaväärtuse teke konsolideeritud aruannetes on tingitud ostuhinna ja ettevõtete netovarade väärtuse erinevusest.

Erinevus tuleneb soetatud ettevõtetele kuuluvate kinnistute bilansilisest väärtusest, mis konservatiivsuse printsiibist lähtudes vastab nende kiirmüügihinnale, teatas Pro Kapital.

Pro Kapital Grupp on soetanud ettevõtted arvestades, et nendele kuuluvad kinnistud arendatakse välja ja müüakse kümne aasta jooksul.

Firmaväärtuse amortisatsioon mõjutab kontserni tulemust lisaks käesolevale aastale negatiivselt ka järgneva nelja aasta jooksul.

Pro Kapitali juhatus kinnitas eelmise, 40 miljoni kroonise 2000. aasta konsolideeritud puhaskasumi prognoosi veebruaris.