Kasumiprognoosi suurendamine on tingitud AS Pro Kapital Eesti juhatuse otsusest müüa 50% Kristiine Kaubanduskeskuse aktsiatest käesoleval aruandeaastal ning lähtutud on eeldusest, et aktsiate avalik müük on edukas. Kasumiprognoosi on muudetud ka Domina tütarkontserni poolt prognoositava kasumi võrra.

Samas vähendavad kontserni tulemust Eestis ning Lätis tegutsevate tütarkontsernide prognoositust nõrgemad müügitulemused, Domina HCA tütarkontserni ostuga seotud kulutused ning Leedu tütarkontserni prognoositav kahjum. Prognooside kohaselt kavatseti 2000. aastal sõlmida esimesed müügitehingud Vilniuse kesklinnas valmivale hoonele. Tulud hoone müügist ja rendist lükkuvad suure tõenäosusega

järgmisesse aastasse seoses otsusega avada hoones residentsi tüüpi hotell.Hoone kohandamine vastavalt Domina Luxury Apartments kaubamärgi all opereerima hakkava Domina Management tingimustele nõuab ka lisainvesteeringuid.

AS Pro Kapital Grupp varemavaldatud kasumiprognoos ei sisaldanud AS Rotermanni Kvartal ja AS Tondi Kvartal aktsiateostuga seotud firmaväärtuse amortisatsiooni, mille arvestamise vajadus ei olnud kasumiprognoosi avaldamise hetkel selgunud. Firmaväärtuse teke konsolideeritud aruannetes on tingitud ostuhinna ja ettevõtete netovarade väärtuse erinevusest. Erinevus tuleneb soetatud ettevõtetele kuuluvate kinnistute bilansilisest väärtusest, mis konservatiivsusprintsiibist lähtudes vastab nende kiirmüügihinnale. AS Pro Kapital Grupp

on soetanud ettevõtted arvestades, et nendele kuuluvad kinnistud arendatakse välja ja müüakse kümne aasta jooksul. Firmaväärtuse amortisatsioon mõjutab kontserni tulemust lisaks käesolevale aastale negatiivselt ka järgneva nelja aasta jooksul.

2000. aasta konsolideeritud puhaskasumi prognoosi summas 40 miljonit krooni kinnitas Pro Kapitali juhatus tänavu 2. veebruaril. Prognoosi koostamisel lähtus Pro Kapital ettevõtte kinnisvaraportfellist, müügikõlbulike objektide mahust ning arendustegevuse hetkeseisust Läti ja Leedu turul.