Praeguste kokkulepete järgi tuleb kaubanduskeskuse neljandale korrusele seitsme saaliga kino, unikaalne meelelahutus- ning vabaajakeskus ning mitmed restoranid, teatas ettevõtte börsile, vahendas BNS.

Kino- ja meelelahutuskeskuse operaatoriga on koostöölepped sõlmitud, ütles Pro Kapital Grupi juhatuse liige Allan Remmelkoor. "Seitsme saaliga kinooperaatori puhul saame rääkida Eesti turule sisenevast uuest tegijast," ütles Remmelkoor.

Meelelahutus- ja vabaajakeskus hakkab tema sõnul pakkuma atraktsioone lastele, noortele ja täiskasvanutele, ühendades nii mängulisi kui ka õppimisele suunatud tegevusi mitmesuguste ürituste ning sünnipäevade korraldamise võimalustega.

Lisaks hakkab keskuse meelelahutuskorrusel paiknema mitu restorani, kellest enamikuga on üürilepingud sõlmitud.

Pro Kapitali kontserni kuuluv AS Tallinna Moekombinaat rajab Peterburi, Tartu, Järvevana ja Suur-Sõjamäe teede ristumiskohta 130 400-ruutmeetrise üldpinnaga kaubanduskeskuse. Rajatava kaubanduskeskuse ankurrentnik on Selveri hüpermarket, mis hakkab paiknema ligi 6000 ruutmeetril. Kokku tuleb rajatavasse keskusse 55 000 ruutmeetrit üüritavat pinda.

Kaubanduskeskuse ehitamiseks on väljastatud ehitusluba ja käib aktiivne ettevalmistav tegevus keskuse enda ehitustöödega alustamiseks. Alustatud on kaubanduskeskuse juurdepääsuteede, sealhulgas keskuseni viiva tunneli ehitustöödega.

Tehtud on otsused kaubanduskeskuseni kavandatava neljanda trammiliini taristu finantseerimiseks. Käivad aktiivsed läbirääkimised üürilepingute sõlmimiseks.

Trammiliini pikendamiseks Majaka tänavalt uue kaubanduskeskuseni sõlmis Tallinna Moekombinaat kokkuleppe tehnilise projekti koostamiseks projekteerimisbürooga K-Projekt, kel on tuleviku tarvis valminud ka eskiis trammiliini pikendamiseks Lennujaamani läbi Ülemiste City.

Lisaks trammiliini pikendamisele kaubanduskeskuseni valmivad Ülemiste liiklussõlme ehitustööde käigus kaubanduskeskuse külastamiseks olulised ligipääsuteed, sealhulgas nii tunnel kui ka sissepääsuristmik. lisas ta.

Keskkonnainvesteeringute Keskus eraldas Tallinna trammiliini nr 4 taristu rekonstrueerimiseks 18,9 miljonit eurot, tööde käigus uuendatakse üle kümne kilomeetri trammiteid, sealhulgas ehitatakse 700 meetrit uut trammiteed Ülemiste piirkonda.