Pärast loodetud 76 miljoni eurose aktsiamüügi nurjumist hakkab Pro Kapital kolme kavandatud suurobjekti ehitamiseks küsima raha pankadelt. Kui laenuraha ei õnnestu kõigi kolme jaoks korraga saada, ehitatakse esmajoones valmis Tallinna Peterburi maanteele kavandatav kaubanduskeskus. „Kaubanduskeskusega oleme jõudnud kõige kaugemale, sest planeering on tehtud ja ootame ehitusluba. Kuid korterite järele on nõudlus pakkumisest suurem ühtmoodi nii Riias kui ka Tallinnas, mistõttu ei näe takistusi ka teistele projektidele,” rääkis Pro Kapital Grupi juht Allan Remmelkoor. „Loodame jõuda pankadega finantseerimises kokkuleppele. Selliste arenduste puhul räägitakse intressist 2,5–3,5 protsenti, millele lisandub euribor.”

Remmelkoor ei soovinud avaldada kavandatava laenu ja omafinantseeringu suurust.

Kaubanduskeskuse ankurrentnik Selver, kes soovib selles pealinna sõlmpunktis avada esindusliku hüpermarketi, usub Pro Kapitali võimekusse oma lubadused täita, hoolimata tagasilöökidest. „Mina usun, et Pro Kapital on nii kogenud tegija, et tal on alati varuks plaanid B ja C,” ütles Selveri direktor Andres Heinver. „Praegu püsib jõus kavatsus avada Peterburi maantee kaubanduskeskus 2014. aasta kevadel, meie oleme huvitatud, et koos arendajaga seal äri teha. ”

Konsultandid lasid mööda

Konkurendid hindavad kõrgelt Pro Kapitali võimet kavandatud ehitused ellu viia. Samal ajal jälgitakse huviga, kuidas tuleb ettevõte välja kümnete miljonite eurode suuruse rahasumma kaotusest. „Pro Kapital ei teinud ettevõtte seisukohalt midagi valesti, kuid IPO-t ette valmistanud konsultandid lasid küll kõvasti mööda,” ütles Arco Vara juhataja Lembit Tampere. „Kuna Eesti ja Läti pole rahvusvahelistele investoritele raha paigutamiseks mingisugused fenomenaalsed kohad, peavad nad oma kavatsusi nüüd jupi kaupa ellu viima asuma.”