2009. aastal oli Euroopa väärtpaberituru väärtusest enam kui kaks kolmandikku andva S&P 500 Euro 350 indeksi ettevõtetest naisjuht vaid kuues. Selle aasta 18.augustil oli see number 14.

Tänavu tõusid juhatuse esimehe rolli naised kolmes ettevõttes: Birgitte Bonnesen Swedbankis, Isabelle Kocher Prantsusmaa energeetikafirmas Engie ja Alison Brittain Briti hotelli-ja restoranioperaatoris Whitbread.

S&P Global Market Intelligence’i uuring peegeldab tõsiasja, et lääneriikide majandustes toimub naiste ettevõtete juhirolli tõusmises väga tagasihoidlik areng.

USAS on S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete tippjuhtide seas naisi vaid 27. 2009. aastal oli neid 18. Suurbritannia FTSE 100 ettevõtetest vaid seitset juhivad naised.

„Sooline lõhe maailmas uurimate ettevõtete juhtimises võib ju veidi väheneda, aga see ei toimu piisavalt kiiresti,“ märkis Londonis asuva Direktorite instituudi juht Barbara Judge. „See teema on olnud valupunkt kogu vahepealse aja ja on uskumatu, et naised on firmade juhatustes senini selline haruldus,“ lisas ta.