Danfossile kuulus75,2% ettevõtte aktsiatest ja ülejäänud 24,8% ettevõtte Eesti väikeaktsionäridest töötajatele. Lepingu üksikasjad jäävad konfidentsiaalseks. Proeksperdi eestvedaja Marko Sverdliku sõnul on tehing firma jaoks märgilise tähendusega. "Meie unistus on olnud, et Proekspert oleks meie enda inimeste ettevõte. Usume, et parim organisatsioon on see, mille töötajad on ka ise omanikud," kirjeldab Marko väljaostu seost ettevõtte filosoofiaga.

Lepingu allkirjastanud Danfossi asepresidendi Troels Peterseni sõnul on neil omanikusuhte muutuse üle hea meel ning et see annab Proeksperdile võimaluse oma ettevõtet veelgi edasi arendada. "Proekspert jääb Danfossi strateegiliseks partneriks ning senine viljakas ja edukas koostöö jätkub," lisas Petersen.

Proekspert on üks esimesi Eesti tarkvaraettevõtteid, mis on tegutsenud alates 1993. aastast. Ettevõte pakub tarkvaralahendusi telekommunikatsiooni, panganduse, automatiseerimise ja tarkade seadmete ning ärianalüüsi valdkonnas. Ettevõtte suuremad kliendid lisaks Danfossile on TeliaSonera Finland, Eesti Telekom, Microsoft, Swedbank, Danske Bank ja mitmed Eesti Vabariigi riigiasutused. Ettevõttes töötab üle 120 spetsialisti.

Proekspert oli Danfoss Grupi liige alates 2003. aastast, mil Taani suurettevõte ostis 51% firma aktsiatest. 2009. aastal suurendas Danfoss oma osalust 75,2%-ni. Danfoss on üks suurimatest tootmisettevõtetest Taanis.