Tööandjate juht Toomas Tamsar ütles, et ka uue valitsuse koalitsioonilepe keskendub majanduse ja maksude osas peenhäälestamisele, mida heideti ette Reformierakonnale, vahendab ERR Uudised.

Seekordne "Foorum" arutles tuleva aasta eelarve üle. Erik Terk ütles saates, et tavaliselt ärritavad teda koalitsioonilepingute tekstid, kuid seekordses leppes on ka sümpaatsemaid momente.

Terk märkis, et koalitsioonileppe fookus on pigem sisemajanduse peal ning seal on üsna palju tema jaoks sümpaatseid teemasid väikeettevõtlusega seoses.

"Aga mis on nõrgem, on meie tugevam ja eksportivam tööstus ja majandus. Seal on mõningad seisukohad küll, aga suhteliselt üldiselt. Ma siiralt loodan, et need hakkavad minema koostöö käigus paremini paika," lisas ta.

Professori sõnul on aga hea, et koalitsioonipartnerid on leppes öelnud, et kavatsevad teha rohkem kui selles kirjas on. "See tähendab, et seal pole tunda seda, et igaüks peaks oma formuleeringu võimalikult täpselt sisse suruma, sest hiljem midagi tulema ei hakka. Sealt, tundub, võib veel asju hakata tulema," rääkis Terk.