Kokkuvõttes kasvab eurotsooni majandus aga oodatust aeglasemalt.

"Aga Eesti on siin prognoosis väga selgelt kahe positiivse asjaga mainitud. Esimene on fakt, et Eesti eurotsooniga liitus. See on toodud välja kui eurotsooni atraktiivuse näitaja. See võib olla ühelt poolt kindlasti tõsi, teiselt poolt võib tegu olla peene inglise huumoriga. Raporti on kokku pannud inglased, nii et mine tea. Aga teine positiivne märk on see, et järgmise viie aasta jooksul on Eesti eurotsooni kõige kiiremini kasvava majandusega riik," ütles Ernst&Youngi partner Ivar Kiigemägi täna peetud pressikonverentsil.

Tänavu peaks Eesti majandus selle prognoosi kohaselt kasvama 4,3 protsenti, tuleval aastal on kasv 4,8 protsenti, sellele järgnevatel kahel aastal on kasv viis protsenti ning 2015. aastal on kasv taas pisut väiksem, 4,7 protsenti.

„See, et erasektoris kaks aastat reaalpalkasid ja hindu langetati, lisaks veel sügavad kärped riigisektoris, on andnud Eesti konkurentsivõimele tugeva süsti, tuues kaasa ekspordi jõulise taastumise,“ märkis Oxford Economicsi makromajanduse uuringute direktor Scott Livermore.

Just ekspordist peaks tulema Eesti majanduskasv.

"Nagu kogu Euroopas, tuleb majanduskasv Eestis paljuski ekspordist, kus me oleme päris palju sõltuvad Skandinaavia ettevõtetele tehtavatest allhangetest," märkis Kiigemägi.

Raport toob välja, et kuna Eesti on Skandinaavia tarneahelasse väga hästi integreeritud ja on samas ka kõrgema kulubaasiga riikide läheduses, siis see tagab meile piisavalt tööd.

Töötus püsib regioonis siiski jonnakalt kõrge, olles tänavu 13,7 protsendi peal. See peaks järk-järgult langema kuue protsendini aastaks 2015.