Browder nõudis läinud nädalal, et Eesti alustaks Danske pangas käinud rahapesu uurimist, ja käis välja panga juhtide ja töötajate nimed, kes peaksid prokuratuuris huvi äratama. Ta tõmbas niidid suure rahapesuskeemi paljastanud Sergei Magnitski juhtumi ja Putini sõbra, Panama paberitest tuttava tšellisti Sergei Rolduginini, kirjutab Äripäev.

Browder on ka varem avaldusi prokuratuurile esitanud, kuid seni on menetlused lõpetatud süüdistust esitamata. “Kuriteotunnused olid hästi
kirjeldatud,” põhjendas peaprokurör Lavly Perling praegust otsust ja eitas, et üks põhjus on avalikkuse surve.

Prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas lisas Ärilehele, et hetkel ühtegi kahtlustatavat ei ole ning menetluse käigus selgub kas ja kellele süüdistus esitatakse. Kriminaalmenetluse algatamisele järgneb informatsiooni kogumine. "Me tunnistame, et kuna tegemist on juhtumiga, mis leidis aset aastaid tagasi ning puudutab välisriikide, seal hulgas Venemaa asutusi ja kodanikke, siis on informatsiooni kogumine raskendatud," ütles ta.

Bill Browder jagas Twitteris prokuratuuri saadetud kirja, milles teda teatati menetluse algatamisest. Browder lisas, et edasi tuleb ära oodata Taani ametiasutuste vastus.