Aprilli keskel mõistis Tallinna ringkonnakohus õigeks ehitusettevõtet Lemminkäinen juhtinud ning nüüd Trev-2 Grupi juhatuse esimehe ametit pidava Sven Pertensi, keda prokuratuur süüdistas soodustuskelmuse katsele kaasaaitamises. Pertensit süüdistati selles, et ta olevat ettevõtte juhatuse liikmena teadlikult esitanud valedokumente ja aidanud niimoodi teise ettevõtte esindajal pettuse teel saada toetust Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK).

Ringkonnakohtu otsuse tegi tähelepanuväärseks asjaolu, et kohtu hinnangul polnud prokuratuur mitte kuidagi tõendanud Pertensi süüd ehk kelmusele kaasa aitamist. Lisaks seadis kohus kahtluse alla ka kelmuskatse enda, sest prokuratuur polnud sealgi piisavalt tõendeid kogunud ega uurimistööd teinud. "Ilma täideviimisteo olemasoluta ei saa isikut süüdi tunnistada kurteole kaasaaitamises, seega juba sellel põhjusel kuulub Sven Pertens õigeksmõistmisele," möönis ringkonnakohus.

Toonast otsust kommenteerides ütles prokurör Kaido Tuulemäe, et ringkonnakohtu põhjenduses on argumente, millega ta ei nõustu. "Selle kohtuasja vaidlus seisnes selles, kas Sven Pertens teadis, et töövõtulepingut allkirjastades aitab ta kaasa soodustuskelmusele. Prokuratuuri hinnangul viitas tõendite kogum sellele, et ta teadis, kuid kohus hindas tõendeid teisiti. Tõendite hindamine ongi kohtu ülesanne ja õigeksmõistmised normaalne osa kohtusüsteemist." Nüüd kinnitas prokuratuuri pressiesindaja Harry Tuul, et otsus kaevataksegi edasi riigikohtusse nagu Tuulemäel ka plaanis oli.