USA peaprokurör Eric Holder hakkas aasta alguses Uberi enda soovil uurima firma sisekultuuri ja seksuaalse ahistamise juhtumeid. Tema ja advokaadibüroo poolt koostatud raport sisaldas mitmeid soovitusi, kuidas ettevõtte olukorda parandada.

Wall Street Journali sõnul olid raportis küsimärgi all firma tegevjuhi Travis Kalanicki ja tema parema käe, ärisuhete juhi, Emil Michaeli positsioonid.

Uberi nõukogu plaanib hakata muudatusi ellu viima juba selle nädala alguses ning tutvustab uut plaani töötajatele juba homme, kirjutab Bloomberg. Ühe muudatusena tuuakse nõukokku Nestle endine asepresident Wan Ling Martello, kuid täpsemaid vangerdusi veel ei kommenteerita.

Pühapäevase koosoleku üks olulisimaid teemasid oli tegevjuhi Kalanicki lahkumine. Teda süüdistatakse eelkõige ükskõikses suhtumises firma siseasjadesse. Näiteks ei ole Kalanick pööranud tähelepanu 2014. aastal toimunud juhtumile, kus Indias vägistas autojuht kliendi ning Uberi Aasia osakonna juht Eric Alexander vaikis selle maha, varjates ohvri arstlikke dokumente.

Uberi juhtkonda on ka varasemalt süüdistatud ebastabiilsus ning puudulikus töös. Viimase nelja kuu jooksul on välja vahetatud Uberi president ja paljude osakondade juhid.