„Seoses üldise tööjõupuudusega tekkinud autojuhtide põud on leevendumas ning tänu uuele tulemuspalga süsteemile on praegu tekkinud olukord, kus meil on rohkem töösoovijaid kui pakutavaid töökohti,” rääkis Ragn-Sells AS-i ärijuht Agu Remmelg.

„Kuigi prügiveo autojuhi töö on füüsiliselt raske, on sellel tubli töömehe jaoks palju eeliseid — kindel töö ettemääratud graafiku alusel ning hea palk. Tegelikult on tulemustasu süsteem äärmiselt lihtne: vaja on teha vaid oma igapäevast tööd kvaliteetselt ja hästi.”

Tulemustasu saamise eelduseks on ettevõtte poolt püstitatud kriteeriumide täitmine. Sealhulgas arvestatakse, kas klientidel või kontoritöötajatel on autojuhi kohta kaebusi, või on teda kiidetud, kas töö on tehtud õigeaegselt, kas auto ja autojuht on puhtad ja korras, kas avariijuhtumid puuduvad. Tulemustasu arvutamise aluseks on väljateenitud tükitöö tasu, millest on võimalik väga hea töö korral saada kuni 30% lisatasu. Tulemustasu ei saa katseajal ja kehtiva distsiplinaarkaristuse olemasolul.

”Tulemustasu süsteem puudutab kõiki Ragn-Sellsi autojuhte ja laadijaid -115 inimest üle Eesti,” selgitas Remmelg. „Alates sellest, kui informatsioon tulemustasu süsteemi kohta levima hakkas, on ka oma töötajad uusi autojuhi kandidaate toonud. Uue süsteemi abil loodame mõjutada töötajaid paremaid ja kvaliteetsemaid tulemusi saavutama.”

Lähtuvalt parimate töötajate väljateenitud tükitasudest on võimalik juurde teenida kuni ca 5000 kr tulemustasu. Kuupalkade absoluutsummad võivad tänu tulemustasudele olla väga erinevad: laadijatel alates 10000 kuni 15000 krooni (bruto) ja autojuhtidel alates 15000 kuni 28000 krooni (bruto). Ületundide tegemise korral võivad summad veelgi suureneda.