Terasest ja alumiiniumist maastikuauto on ajaloos olnud sõiduriistaks nii Suurbritannia legendaarsele peaministrile Winston Churchillile, paljudele Briti kuningliku perekonna liikmetele ja kinolinal ka James Bondile.

Land Rover ehitas esimese maastikusõiduki üsna pea pärast Teist maailmasõda. Autot esitleti algselt kui vahendit, millega pääseb maismaal kuhu iganes ning seega sobilikuna näiteks põllumeestele ja kõigile väljaspool linnu tegutsejatele. Samuti leidis Land Rover Defender kasutust sõjaväes.

Kuna Defender ehitati nii robustsena, siis arvatakse, et 2/3 kõikidest kunagi toodetud seda tüüpi maasturitest on jätkuvalt sõidukorras.

India firmale Tata Motors kuuluv Jaguar Land Rover plaanib lähiaastatel luua uue Defenderi nime kandva maasturi, kuid see hakkab välja nägema nagu keskmine tänapäeva maastur ning sisuline ja väline sarnasus ajaloolise Land Rover Defenderiga kaob.

Land Rover on teatanud, et kuigi jaanuari viimasel tööpäeval veeres tehaseliinilt maha viimane kaasaegne Defender, siis on plaan ehitada 25 kõige esimese põlvkonna Land Roverit, kirjutas The Telegraph.

Mitteametlikel andmetel lähevad 1940-ndate aastate mudeli koopiad müüki 60 000 naelsterlingi ehk umbes 78 000 euro eest ühe auto kohta.

Pärast 25 esimese põlvkonna Land Roveri tootmist hakkab sama tehas tegelema vanade Land Roverite renoveerimise ja remondiga.