Kui varasemalt armastasid eestlased peamiselt välismaal puhata, siis masu tõi kannapöörde - rahapuudus tõi kaasa aasta-aastalt kasvama hakanud siseturismi populaarsuse, mis nüüd, aastaid pärast majanduskriisi, jätkab üha kasvamist, vahendab ERR Uudised.

Nimelt näitab EAS-i kogutud turismistatistika, et möödunud aastal eelistas kodumaal puhata 6,6 protsenti rohkem inimesi kui aasta varem, majutusasutustes ööbiti aga aasta varasemast kümnendik öid rohkem.

Kolmandiku kõigist majutusasutuste ööbimistest moodustabki siseturism, soomlased on 28 protsendiga alles teised ning kolmandal kohal olevad Vene turistid veetsid majutusasutustes kokku alla seitsme protsendi öödest.

Möödunud aastal ööbis Eesti majutusettevõtetes 1,27 miljonit siseturisti, mis on 11 protsenti rohkem kui aasta varem. Nad veetsid majutusasutustes kokku 2,21 ööd, seega keskmiselt ööbiti alla kahe öö majutuja kohta. Kõige pikemalt ööbiti just puhkusereisidel, ehkki ka tööreiside ööbimiste arv kasvas.

Kokku tegid Eesti elanikud ligi 3,3 miljonit ööbimisega sisereisi. Eesti elanike ööbimisega välisreise oli seevastu 1,34 miljonit.

Puhkusereiside kiire kasv tuleneb EAS-i hinnangul Eesti elanike sissetulekute kasvust ja atraktiivsete ajaveetmis- ja puhkamisvõimaluste pidevast lisandumisest.