Saarte Metsamajanduse OÜ juht Marek Mägi selgitas, et maailmaturul on toormehind langenud ja mitte üksnes puidul. Näiteks tselluloosi hind on tulnud 10% allapoole, kirjutab ajaleht
.

Samas tegutsevad puidu kokkuostjad Eestis esialgu veel äraootavalt. Saarte Metsamajanduse terminalis kehtib veel vana, st kõrgem hind. “Pakume müüjatele vähemasti augusti lõpuni terminalis vana hinda. Järgnev kuu annab kindlasti arutust, aga kardan, et allaminek ses vallas jätkub. Hinnad on lühikese ajaga palju langenud. Meile makstakse juba praegu seitse eurot tihumeetrilt vähem,” rääkis Mägi.

Turuliidri, Stora Enso Mets Kuressaare metsakontori ostujuhi Illar Võhma sõnul dikteerib ka siinset elu maailmaturg. “Kui nemad ostavad meilt materjale odavamalt, tuleb ka meil järelikult odavamalt puitu kokku osta. Paanikaks põhjust ei ole, väike hinnatõus ja -langus käib normaalse turuga kaasas.”

Marek Mägi, kes müüb puitu otse Rootsi, märkis, et tehased seal suvisel puhkuseajal ei tööta. “Samas raiub rootslane ise praegu kõvasti metsa ja see võib olla üheks hinnalanguse põhjuseks. Mis aga tähendab, et sügise poole ei pruugi suurt kukkumist tullagi. Tõele au andes pelgan siiski, et põhjusi on muidki ning üldine langustrend jätkub,” rääkis ta.

Võhma tulevikku prognoosida ei taha, kuna turg on selleks liiga ettearvamatu. Samas pole tema sõnul hinnalangus seekord siiski kuigi drastiline. “Hind jääb ka langedes kindlasti kõrgemaks kui see oli viimase suure majandussurutise põhjas. Nimetagem seda siis pigem hinnakorrektiiviks. Praegu on olukord minu hinnangul selline, et märksõnaks on õiglane hind,” tõdes ta.