Puidutööstuse kasvunumbrite taga on suures osas eksport, mis moodustab enam kui kaks kolmandikku müügist. Peamisteks ekspordipartneriteks olid 2011. aastal Soome ja Rootsi, kuhu läks kolmandik koguekspordist, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Suurematest kaubagruppidest jätkas jõudsat kasvu puitmajade segment, kus eksport kasvas aastaga 23% ning mille peamiseks sihtturuks on endiselt Norra.

Statistika kohaselt paigutati 2011. aastal põhivarasse 66% rohkem vahendeid kui aasta varem. Veidi enam kui pooled investeeringutest tehti masinatesse ja seadmetesse ning kasv oli selles segmendis 55%.

2010. aastal toimunud kiirele palgatõusule järgnes 2011. aastal aeglustumine. Keskmine brutopalga kasv jäi mullu puidutööstuses veidi alla 4%, mis oli mõnevõrra väiksem ka töötleva tööstuse keskmisest. Hõivatute arv sektoris pöördus tõusule, suurenedes aastaga ligi 6%.

Eestis on suuremateks puidutööstuse ettevõteteks Stora Enso AS, JELD-WEN Eesti AS, AS Technomar & Adrem, AS Viljandi Aken ja Uks, UPM-Kymmene Otepää AS ja Balti Spoon AS.