Töötukassa andmeil on selle aasta esimese viie kuuga kollektiivselt koondatute arv võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvanud enam kui viiendiku võrra. Ligi kolmandik ehk 181 kollektiivselt koondatust oli hõivatud puidu- või mööblitööstuses. Teada on, et lähikuul kaotab töö veel üle 170 puidusektoris töötava inimese. Tuntuim firma, mis toorme tõttu oma uksed 29. juunil sulgeb, on Stora Enso Timberi gruppi kuuluv Sauga saeveski, kirjutab Äripäev.

"Puidu- ja mööblitööstuses põhjustab raskusi eelkõige toormaterjali nappus, tellimuste vähenemine ja kiire palgakasv," kommenteeris Eesti töötukassa analüüsiosakonna juhataja Kadri Lühiste ja lisas, et mõned firmad on töötajaid kollektiivselt koondanud seoses töö ümberkorraldamisega või ettevõtte likvideerimisega.
"Toormenappus on kummitanud meid juba aasta aega," põhjendas Põlvamaal Värskas tegutseva saeveski ASi Värska Puit juhataja Toivo Toonekurg eile, miks firma üheksal töötajal on viimane tööpäev. Kui varasematel aastatel saagis Värska Puit 6000 tihumeetrit palki, siis mullu suudeti tooret varuda poole vähem.