Satelliidipiltidel on näha pikk rivi veokeid ning neis kõigis oli ISISe nafta, kommenteeris asjaga kursis olev allikas. Putin sõnum Obamale oli, et ainuüksi USA pommitamine ei suuda elimineerida suurt salakaubandusvõrgustiku, mis on terrorirühmituse peamine niiöelda elatusallikas.

Obama oli juba ammu valmis grupi naftavarusid ründama ning tol õhtul hävitasid USA pommitajad 116 ISISe naftatankerit. Kuigi Obama on varem keeldunud Putini pakkumisest tegevusi Süürias koordineerima, siis Vene lennuki allakukkumine Egiptuses ning terrorirünnakud Pariisis, hakkavad seda hoiakut vaikselt muutma.

“Pariisi sündmused ning lennukatastroof Siinai kohal näitavad Euroopa Liit ja USA järjest suuremat valmisolekut moodustada koos Putinig ühine rinne ISISe vastu,” kommenteeris Vene asevälisminister Sergei Rjabkov.

Putini rõhutas kohtumisel Obamaga vajadust karmistada võitlust ISISe naftaäri vastu. Ühisrinne ei oleks halb uudis mitte ainult ISISele, vaid kõigile, kellega nad äri teevad.

Pentagon kommenteeris siiski kolmapäeval, et USA sõjavägi ei koordineeri oma tegevust Venemaaga. President Obama kommenteeris neljapäeval, et Putin peab "fundamentaalselt muutma" oma koostööd Süüria presidendi Bashar al-Assadiga, et ükskõik milline ühistegevus kõne alla tuleks.

Hinnanguliselt toob nafta ISISele aastas sisse 500 miljonit dollarit aastas.