Järgmisel nädalal toimuva uueks 6-aastaseks ametiajaks ametisse pühitsemise eel kaalub Putin endise rahandusministri Aleksei Kudrini kaalukale majandusstrateegia ning Euroopa ja USAga sidemete tagamise juhi ametikohale nimetamist, kirjutab Briti majandusleht Financial Times plaaniga kursis olevate allikate sõnadele tuginedes.

Majandusleht tõdeb, et Kudrin on üks Putini vanimaid poliitilisi kaastöötajaid ning vanem majandusnõunik ning Putini samm oleks lääneriikidele kui märk Venemaa presidendi poolsest kompromissist.

„Kõige tõenäolisemalt saab Kudrin koha presidendi administratsioonis,“ kinnitas üks Venemaa valitsusametnik. „Tema tiitel võiks olla näiteks presidendi esindaja rahvusvahelise koostöö alal,“ selgitas ta.

Kudrin pani kokku Putini järgmise ametiaja majanduspoliitika strateegia, kus plaanitakse tõsiseid struktuurireforme alates pensioniea tõstmisest kuni Venemaa valitsus ning õigussüsteemi reorganiseerimiseni.

Kudrin on korduvalt kinnitanud, et ilma poliitilise süsteemi demokraatlikumaks muutmise ning Euroopa ning USAga vastasseisu lõpetamiseta ei ole võimalik selliseid radikaalseid muutusi teha.

„Kui Kudrin administratsiooni või valitsusega liitub, näitab see, et teatud muutustes on kokku lepitud, nende seas välispoliitikas, sest ilma välispoliitiliste muutusteta ei ole Venemaal võimalik reforme teha,“ lausus poliitika- ja majandusanalüütik Jevgeni Gontmaher. „See oleks jõuline märk, sest Kudrin on esimesest ešelonist ainus, kellega lääneriikides räägitakse ning keda usaldatakse.“