„Mitmetest riikidest tuleb alarmeerivat infot ning meile jääb mulje, et see võib tähendada katseid takistada kapitali Venemaale tagasipöördumist,“ vahendab CNBC Putini sõnu Venemaa ettevõtjate ja töösturite kongressil.

Euroopa Liit ja USA on kehtestanud Ukraina konflikti ning Krimmi annekteerimise tõttu Venemaa suhtes sanktsioonid, mis peaksid juulis kehtivuse kaotama, kuid Euroopa liidrite kinnitusel on võimalik nende pikendamine.
Santsioonide pikendamise ning võimalike uute rakendamise suhtes avaldaski Putin arvamust, et need võivad hõlmata piiranguid välisriikides oleva kapitali kasutamisele. „Arvestage sellega,“ hoiatas ta äriliidreid. Kinnitades küll, et kõik ärimehed on oma otsustes vabad, kuid lisades, et tehingute blokeerimise oht on olemas.

Eelmise aasta kokkuvõttes voolas Venemaalt välja 151,5 miljardit dollarit, mis on riigi keskpanga arvepidamise ajaloo rekordiline summa ning annab tunnistust sanktsioonide mõjust investorite usaldusele.
Venemaa sooviks näha kapitali naasmist, sest madalad naftahinnad on vähendanud eelarvelaekumisi ning idanaabri äriettevõtete, finantssektori ning prominentsete eraisikute suhtes rakendatud sanktsioonid on välisinvestoreid eemale peletanud.

Juba mullu detsembris lubas Putin Venemaale tagasi toodavatele varadele amnestiat, see tähendab, et seda vara ei maksustata ega esitata küsimusi selle päritolu kohta. Töösturite ja ettevõtjatega kohtudes kordas ta oma pakkumist.