Putin tänas Schröderit senise koostöö eest, teatas Ria Novosti. Putin tõstis oma ettekandes esile ka Venemaa ja Saksamaa vahelist aktiivset koostööd.

"Ma tean, et härra Schröder ja Nord Streami nõukogu tegutsevad aktiivselt selle nimel," väitis Putin. "See projekt kujuneb üha enam rahvusvaheliseks ja üle-euroopaliseks."

Putin märkis, et energiakandjate defitsiit muutub Euroopas üha suuremaks probleemiks, kuid Saksamaast on tema arvates kujunemas mitte ainult Nord Streami kasutaja, vaid ka "transiitriik, kust kaudu transporditakse gaasi Suurbritanniasse, Prantsusmaale ja Taani.

"Me teame väga hästi ja oleme sellest palju kordi rääkinud, et energiakandjate defitsiit kasvab Euroopas," lisas ta. "Sellepärast peame me vaikselt selgitama oma positsioone ja töötama vaikselt selle projekti realiseerimise nimel."

Schröder kinnitas, et Nord Stream tagab Euroopale stabiilsuse gaasiga varustamisel. "Nord Stream ei võta midagi ära," ütles Schröder. "See tagab Euroopale stabiilsuse gaasiga varustamisel, mida varem pole olnud. Me järgime täielikult oma plaane, mis puudutavad kõiki ettevalmistavaid aspekte."

1220 kilomeetri pikkuseks kavandatav Nord Streami gaasijuhe kulgeks Venemaalt Viiburist Läänemere kaudu Saksamaal asuva Greifswaldini. Projekti arendavad Gazprom, EON-Ruhrgas ja Nederlandse Gasunie. Projekti vastu on huvi tundnud ka prantslaste ettevõte Gaz de France. Koos Itaalia energeetikaettevõtte ENI-ga arendab Venemaa South Streami projekti. Putini plaanile tõmbab kriipsu peale globaalne majanduskriis, mis pärsib üha enam Nord Streami arendamist.