„Ma soovisin oma puhkuse veeta Venemaal," ütles ta, selgitades, et varem on ta puhanud Šveitsis, Austrias ja Itaalias. „Ma otsustasin minna suusatama Sotši."

Rubla kukkumise tõttu on oluliselt vähenenud Šveitsis puhkavate Venemaa turistide arv. Lisaks on Vladimir Putini valitsus utsitanud venelasi puhkama kodukamaral.

Seda kõike tunneb eriti valusalt Alpides asuv linn St. Moritz, kus toimusid 1928. ja 1948. aasta taliolümpiamängud. Siin näeb igal sammul kalleid autosid ja brändipoode. Linnake on tuntud oma päikesepaiste, jääpoloturniiride ja rikaste külaliste tõttu. Eriti on siin näha olnud Venemaa rikkaid.

126-toalises Kulm Hotelis korraldati 6. jaanuaril õigeusu jõulude puhul eraldi üritus, kus esines ooperilaulja ning õhtu pilet maksis 590 dollarit. Seda tehakse igal aastal, kuid sel aastal oli Venemaa kliente 8-10 % vähem kui tavaliselt.

„Ei ole ootejärjekorda nagu on olnud viimastel aastatel," ütles tegevjuht Heiz Hunkeler. Suusahooajal moodustavad hotelli klientuurist 13% venelased. „Rublal on olnud kindel efekt, kuid loomulikult on paljudel meie klientidel raha väljaspool Venemaad. Siin tuleb mängu Putini natsionalismi fenomen, kes ütles venelastele, et need kodumaal puhkaks. Seda ei saa alahinnata," ütles mees.

Kurginyani sõnul ei ole Sotšis puhkamine Euroopa puhkusest odavam, aga ei ole ka kallim.