Londoni kohus mõistis ta süüdi 12 kuriteoepisoodis 17st.

53-aastase miljardäri, kelle elukaaslane on kirjanik Aleksandra Tolstoi, varasid on juba külmutatud miljardi naela ulatuses seoses Kremli kohtulahinguga.

Vladimir Putini varasem liitlane pages mullu Prantsusmaale, kuna tema elu olevat Suurbritannias ohus, sest keegi plaanivat tema mõrvamist. Lisaks olevat ta Vene võimude poolse nõiajahi ohver.

Londoni kohus määras talle maksimumkaristuse seaduste rikkumise eest.

Hoiuste tagamise fond DIA, kes likvideeris sadadesse miljonitesse naeltesse ulatuva puudujäägiga Mezhprombanki, algatas Pugaševi vastu kohtuasja.

Pugaševile kuulub Londonis mitme miljoni naelane maja. Kolme lapsega perel on veel villa Prantsusmaal Nice linnas.

Pugašev ei saa kinnisvara müüa ega kulutada kontodel olevat raha, sest need on külmutatud. Tal lubatakse kulutada elamiseks vaid kuni 10 000 naela nädalas ning lisaks tasuda kohtukulud.

DIA süüdistas Pugaševi temale kuuluva ettevõtte kontolt sadade miljonite dollarite kantimises Šveitsis asuva privaatpanga kontole. Ta olevat süüdi panga hävingus.

DIAd esindanud Michael Roberts ütles, et maksimaalse võimaliku karistuse määramine näitab Pugaševi tegude tõsidust. Ta jäi süüdi kohtu ees lugupidamatuses kohtu vastu, korduvas valetamises ja kohtumääruste eiramises, mis näitas, et teda ei saa usaldada.

Varem teatas Pugaševi esindaja Londonis, et arreteerimisorder on lihtsalt üks tehniline dokument, kuid kuna Pugašev on Prantsusmaa kodanik, siis ei allu ta Inglismaa kohtute jurisdiktsioonile.