Tallinna linnapiirist kümne kilomeetri kaugusele rajatav laokompleks valmib plaanide kohaselt 2007. aasta lõpuks ning selle kogupindala on kolm hektarit. AS Puumerkki tegevjuht Raivo Olgo sõnul on rajatav laokompleks ettevõtte senisest, Jüris Põrguvälja teel asunud terminalist neli korda suurem. Lisaks ehitatakse laokompleksi juurde ka Puumerkki kontorihoone.

“Uus asukoht Tallinna ringtee ääres ja Jüri tehnopargi külje all on kaubavedudeks väga soodne,” hindas Olgo. “Ainuüksi laopind suureneb varasemaga võrreldes seitse korda, ulatudes 5300 ruutmeetrini. Köetav laopind sellest võtab enda alla 1000 ruutmeetrit.”

Rajatava laokompleksi paranenud ladustamistingimused võimaldavad Puumerkkil laiendada ka tootevalikut.

“Näiteks on plaanis hakata pakkuma ehitusplaate ja soojustusmaterjale,” kinnitas ettevõtte tegevjuht. Uus laokompleks loob juurde viis töökohta.

Laokompleksi projekteerib ja ehitab Celander Ehitus OÜ. Puumerkki sõlmib laokompleksi väljaehitamiseks ja pikaajaliseks rendiks lepingu KAWE Grupiga.

AS Puumerkki on puidu ja puidupõhiste toodete hulgimüüja, mis pakub toote- ja teenuslahendusi tööstustele, ehitajatele ja kaubandusettevõtetele üle Eesti. AS Puumerkki turustab Eestis Imavere, Näpi, Sauga ja Paikuse saeveskite ning Viljandi liimpuidutehase toodangut. Firma 2006. aasta müügi netokäive oli üle 840 miljoni Eesti krooni.

Ettevõtte teine laoterminal asub Rakvere lähedal Näpi Saeveski territooriumil.