Viiendat sünnipäeva tähistav Raadio Tartu on seadnud sihikuks levida kogu Tallinna-Tartu-Võru maantee ulatuses.

Raadio Tartu programmidirektor Madis Ligi ütles, et veel sel sügisel on kavas panna tööle saatja Ardus ning vahetada välja üks Tartu saatja USA-st tellitud uue vastu. Sellega peaks Raadio Tartu olema kuuldav Tallinna-Tartu-Võru maanteel kogu ulatuses.

Ligi märkis, et sihiks pole siiski muutuda üle-eestiliseks raadiojaamaks, vaid võimaldada autojuhtidel kogu Tallinna-sõidu vältel jääda Raadio Tartu kuulajaks.

Praegu läheb Põltsamaa kirikutorni paigutatud saatjast eetrisse Raadio Tartu tütarjaam VALI-raadio, mis kannab osa saatepäevast üle Raadio Tartu saateid. Järgmise tütarjaamana on Ligi kinnitusel alustanud katsesaateid Virumaa Panda-raadio. Koostööd on Tartu raadiojaam teinud ka Pärnu Päikeseraadio, Paide Kuma-raadio ja Põlva Kagu-raadioga.

Eesti praegu vanim kohalik raadiojaam alustas viis aastat tagasi 30. septembril Tartu linna, maavalitsuse ja Eesti Raadio ühisprojektina. Peatselt läks raadiojaam põhiliselt erakätesse ning hakkas eetrisse andma reklaami. Baltic Media Factsi kevadised kuulajaküsitlused näitasid, et nii Tartu kui ka Jõgeva piirkonnas on Raadio Tartu turuliider, edestades kuulatavuselt isegi Eesti Raadio esimest programmi.

Raadio Tartu palgal on Ligi sõnutsi praegu 16 töötajat, saateid aitab teha poolsada inimest. Raadiojaam töötab 24 tundi ööpäevas. Pikemaid uudistesaateid ostab Raadio Tartu Eesti Raadiolt. õhtuti antakse eetrisse saksa-, inglise- ja soomekeelseid Yleisradio uudiseid.

Peomeeleolus Raadio Tartu kuulutas lõppeva nädala avatud uste päevadeks, mis kulmineeruvad spordishõuga pühapäeval. Suur sünnipäevapidu on kavas esmaspäeva õhtul.

ANU JõESAAR