Aasta esimese kuue kuu müügi TOP-ist leiab teiselt kohalt fänniraamatu "Kättemaksukontor" ning kolmandalt Briti skandaalse menuromaani "Viiskümmend tumedamat varjundit", raporteerib Apollo.

Enim suurendas käivet eestikeelne ilukirjandus, millele järgnesid müügikasvu poolest eestikeelne lastekirjandus ning eestikeelsed teaberaamatud.

Ilukirjanduse müük kasvas esimeses poolaastas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 45 protsenti ning eestikeelsete lasteraamatute müük 13 protsenti.

Seevastu vähenes võõrkeelsete raamatute müük 13 protsenti ning venekeelse kirjanduse käive oli 15 protsendi võrra väiksem kui 2012. aasta esimese kuue kuu jooksul.

Apollo raamatute kategooriajuhi Marju Kirsipuu sõnul tegi raamatute müük esimeses poolaastas suurima kasvu aprillis, kui osteti tervelt 16 protsendi võrra enam raamatuid kui aasta tagasi. "Aprillis kasvatas raamatumüüki eelkõige ilukirjandus, mida müüdi ligi kaks korda rohkem kui 2012. aasta samal perioodil. Kasvu põhjuseks oli ka mitmete uute hittraamatute ilmumine sellel kuul," ütles Kirsipuu.