"LHV on suurepärane organisatsioon, väga hea hooga ja ettevõetud asjad on hästi õnnestunud. See, et otsustasin sellise muudatuse kasuks, on puhtalt enesekeskne ja isiklik otsus. Ma olen 2011. aastast osalenud pidevalt n-ö nõuandvates ja projektilaadsetes situatsioonides," rääkis Erkki Raasuke Ärilehele.

"Seega mulle tundub, et nõu anda saab ikkagi mingite baasoskuse pealt ja tunnen, et see nõu hakkab vaikselt otsa lõppema, sest enda aktiivselt kaasalöömise osa on pidvalt väiksemaks jäänud. Leian, et nüüd on mul aeg Balti panganduses toimuvatest ümberkorraldustest osa saada uues, operatiivsemas rollis."

Raasuke lahkub seoses muudatusega ka riigifirma Eesti Energia nõukogust ja selle juhi kohalt. Ta kinnitas, et on sellest ka rahandusminister Sven Sesterit informeerinud ning isiklikus plaanis on tal sealt lahkuda kahju. Samas tõdeb, et energiakontsern on hetkel hästi juhitud ja stabiilne.

"See on puhtalt formaalne nõue, et ühegi krediidiasutuse juhina ei tohi grupivälistesse ehk teiste äriühingute juhtimisorganitesse kuuluda. LHV-s ei olnud ma otseselt krediidiasutuse juht, vaid kontserni juht, sealt tuleb see vahe."

Täna teatasid Nordea ja DNB uue loodava Baltikumi ühendpanga tegevjuhiks ja juhatuse esimeheks Erkki Raasukese nimetamisest. Nõukogu esimeheks saab Nils Melngailis. Erkki Raasuke asub esialgselt ühendpanga holdingettevõtte tegevjuhi ülesandeid täitma hiljemalt jaanuarist 2017.

Enne LHV Grupiga liitumist töötas Raasuke Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministri nõunikuna. Raasukesel on laialdane jaepanganduskogemus, mis pärineb tema 18 aastat kestnud tööst Swedbankis ja Hansapangas, viimati Swedbanki Grupi finantsjuhi ja Grupi juhatuse liikmena.