Ärileht kirjutas eile, et Eesti Energia nõukogu võib koguneda uue juhi isikut arutama juba täna.
Täna pärastlõunal Tallinnas Istanbuli lennukilt maha astunud Raasuke seda infot ei kinnitanud ega lükanud ka ümber.

„Mul ei ole mitte midagi lisada sellele, mida ma olen juba öelnud. Protsessi selles osas meil ei ole hetkel rohkem midagi lisada – nõukogu oma otsust teinud ei ole. Kui otsus on tehtud, siis börsiettevõttena me sellest kohe ka teavitame,“ ütles Raasuke.

Millal nõukogu kokku tuleb ja otsus sünnib, ei soostunud Raasuke ütlema
„Ma ei saa seda öelda. Mitte, et see mingi saladus oleks, aga võib juhtuda, et otsuse tegemiseks kulub rohkem kui üks koosolek, seepärast ei saa seda ka ette ennustada,“ andis Raasuke mõista, nagu poleks Eesti Energia juhi suhtes otsust veel tehtud.

Tagumine aeg otsuste tegemiseks on 16. oktoober. „Me oleme andnud lubaduse, et selleks ajaks on otsused juhatuse esimehe koha pealt tehtud ja ma loodan, et selleks ajaks me saame ka hakkama,“ ütles ta.

Sel nädalal kirjutas Eesti Ekspress, et energiafirma uus juht on tegelikult juba välja valitud ja selleks saab Nord Pool Baltimaade ja Vene turu juht Hando Sutter. Küsimusele, millised on Sutteri kui praegu veel ühe võimaliku kandidaadi tugevad küljed, eelistas Raasuke vastamata jätta.

„Ma üldse ei lähe sellesse teemasse,“ kostis Raasuke resoluutselt. „Ma ei saa sellest praegu rääkida. Mina ei ole hetkel õige inimene, et kandidaatide tugevusi lahata. See on vale teema praegu rääkimiseks,“ lisas ta.

Ärileheni jõudis täna info, et põhjalikud vangerdused ootavad ees ka Eesti Energia juhatust ja ainuke juhatuse liige, kes jätkab, on Margus Kaasik. Raasukese sõnul tuli selline info talle üllatusena.
„Ma ei oska selle kohta küll mitte midagi öelda. Ausalt öelda isegi mingit sellist diskussiooni pole olnud. See spekulatsioon on selgelt ajast ees,“ kinnitas ta.

Raasuke jättis valgustamata ka ettevõtte nõukogu kannapöörde ja meelemuutuse Sandor Liive jätkamise osas. Nagu kirjutas Eesti Ekspress, muutus seni Liivet soosinud meelsus pärast seda, kui nõukogu koosseis lühikese aja jooksul pea peale keerati.

„Me oleme börsiettevõte,“ rõhutas Raasuke. „Nõukogu arutab erinevaid asju, päevakava ei ole kunagi enne seda avalik ja üldiselt ei ole saladus, millal nõukogu koosolekud toimuvad, aga alati, kui on mingi materiaalse sisuga otsus, peame me sellest teavitama läbi börsisüsteemi,“ andis Raasuke mõista, et tema käed ja suu on info andmise koha pealt seotud.

Vastamaks küsimusele, kas Sandor Liive kandidatuur on endiselt laua peal, võttis Raasuke endale seitse sekundit mõtlemisaega ja ütles siis: „Ma arvan, et ma olen kõik öelnud, mis mul sel teemal öelda on.“