„Ameerikanurga Äripargi arendamisel oleme lähtunud mujal maailmas edukaks osutunud kontseptsioonidest,“ ütles ütles AS-i Süda Maja juhataja Veiko Murruste. „Äripargi kasutusotstarbed ja peamised eelised tulenevad asukohast ja suurusest, mis võimaldavad arendada samaaegselt nii kaubanduskeskust kui ka logistika- ja laoparki. Asukoht soosib kaubandust tänu Eesti ühele suurimale liiklusvoole ning nähtavusele; logistikakeskust tänu heale ligipääsule vabariigi põhimagistraalidele.”

 Ameerikanurga Äriparki planeeritakse keskmisest suuremat müügipinda nõudvaid kaubandusettevõtteid, näiteks toidukaubad, mööbel, ehitus- ja sisustuskaubad, koduelektroonika jms. „Lõpptarbija jaoks on oluline, et ta saab kõik vajalikud kaubad ühest kohast, keskusest, kuhu on hea ligipääs, mugav parkimine ning kauba saab kätte kohe sealtsamast laost. Kaupmehe jaoks on oluline, et oleks piisavalt müügi- ja laopinda, pidev kliendivool ja madalad kulud. Kesklinna eksklusiivsed butiigid loomulikult jäävad, kuid nagu maailma kogemus näitab, koonduvad kodu ja sisustamisega seotud kauplused suurtesse kesklinnast väljaspool asuvatesse keskustesse. Ameerikanurga Äripargis saame pakkuda kaupmehele luksust, et on müügi- ja laopind sealsamas käe-jala juures,” kommenteeris Veiko Murruste.

 Jones Lang LaSalle arendusjuht Kevin Havilli sõnul on investorite huvi Balti turu vastu kõrge ning Ameerikanurga Äripark vastab oma suuruselt ja muudelt kriteeriumidelt nii investorite kui ka klientide nõudmistele.

 „Eeskätt välismaiste kaubandusettevõtete puhul oleme täheldanud, et otsitakse ikka asukohta, kus on suured operaatorid on paigas. See tähendab, et ei kardeta konkurentsi vaid oodatakse tulu sünergiast. Ameerikanurga Äripargi pindala on suur, kuid huvilisi, kes on praegu amortiseerunud või liiga kitsastel pindadel või otsivad sobivat asukohta Eesti turule tulemiseks on ka sellises mahus, et pole välistatud, et pikemalt mõtlejad jäävad ukse taha,” kommenteeris Veiko Murruste.

 85 hektari suurune Ameerikanurga Äripark kerkib Rae valda, Jüri asula lähedusse 10 km kaugusele Tallinna linnapiirist. Äripark külgneb Tartu maantee ja Tallinna ringteega ning paikneb magistraalide lõuna- ja läänesuuna vahelisel alal. Äripark on jagatud kaheks osaks – kaubanduse ning logistika- ja laopargiks.

Ameerikanurga Äripargis on klientidel võimalik omandada krunt või võtmevalmis hoone, samuti oma vajadustele vastavalt ehitatud hoonet rentida. Nii nagu hoone ehitatakse vastavalt kliendi vajadustele, luuakse ka uue hoone rendi- või finantseerimisskeem kliendist lähtuvalt.

Ameerikanurga Äripargi arenduses, investeeringute juhtimises ning vahendamises välisklientidele teeb AS Süda Maja koostööd kinnisvaraalase nõustamise ja investeeringute juhtimise ettevõtte Jones Lang LaSalle Stockholmi esindusega. Ameerikanurga Äripargi arhitektuurse projekti koostab Norra arhitektuuribüroo AMB Arkitekter, kellel on pikaajaline ja rahvusvaheline kogemus äriparkide projekteerimisel.

AS Süda Maja (www.sydamaja.ee) on 1999.aastal asutatud ettevõte, mille põhitegevusteks on kinnisvara arendamine ja haldamine. Süda Maja põhineb 100% Eesti investorite kapitalil.

Pildid:

Arvutigraafika visuaalid

 

Aerofotod Ameerikanurga Äripargi asukohast:

Fotograaf: Andres Tarto

 

 Täiendav informatsioon:

Veiko Murruste, AS Süda Maja juhataja

Tel: 66 76 201, e-post: veiko.murruste@sydamaja.ee 

Kevin Havill, Jones Lang LaSalle arendusjuht

Tel: +46 (0) 8 453 50 00, e-post: kevin.havill@eu.jll.com

 Merit Välba

+372 6998 044

+372 53 498 036

www.powerhouse.ee