Kuigi rõhk on hoonete ja kruntide rendil, on uues äripargis võimalus neid ka osta või osta optsioonilepinguga mõne aasta pärast. Rendihinnad algavad 80 kroonist ruutmeeter, maa müügihind on alates 700 krooni ruutmeeter, millele lisanduvad liitumised teede ja tehnovõrkudega. Rendilepinguid saab sõlmida alates 10 aastast.

"Ärikinnisvara pakkumine jääb selgelt nõudlusele alla," tõdes Süda Maja juhataja Veiko Murruste tänasel pressikonverentsil.

Murruste sõnul on nõudlus tingitud ühest küljest ettevõtete poolt, kes on pikka aega tegutsenud rendipindadel. Tihti tegutsevad need ettevõtted nõuka-aegsetes hoonetes, kus neid on raske üles leida ning kus neil puudub võimalus laieneda.

Teise äripargi sihtgrupi moodustavad välisettevõtted, kes on Eesti turule tulnud, tulemas või kavatsevad tulla. "Ka neil on ettevõtluseks tarvis kinnisvara, kas siis omada või käsutada seda," ütles Murruste.

Ameerikanurga puhul on Murruste sõnul tegemist eelkõige äripargiga, mis tähendab seda, et seal hakkavad olema kaubandus-, lao- ja väiketootmishooned. Eeldatavalt jääb tootmise osakaal pargis aga väikeseks. Alal leiavad koha ka toitlustus-, majutusasutused ja bensiinijaam, sõbralikkust lisab rajatav kõrghaljastus.

"See ala, tingitud oma suurusest, hakkab suure tõenäosusega koondama ka samaliigilisi äriühinguid," ütles Murruste. "On see siis automüüjaid või siis tööstuskaupade müüjaid," tõi ta näiteid.

Mitu huvilist on tundnud huvi suuremate kruntide vastu. Murruste sõnul on pargi arendaja arvestanud umbes 150 krundiga. Praegu on Süda Maja ostu-müügilepinguid sõlminud umbes ühe hektari suurusele alale, broneeringuid on tehtud viie hektari peale.

AS Süda Maja omandas Ameerikanurga krundi 206,1 miljoni krooni eest Rae valla korraldatud enampakkumisel möödunud aasta oktoobris. Krundi omapärane nimi pärineb üle-eelmist sajandist, kui maa kuulus mõisnik Nikolai Kochile, kelle maid rahvas Ameerikaks kutusus. Murruste sõnul käib nimi maaga kaasas ning seda ei olnud mõtet muuta.

Esimesed ärihooned valmivad järgmise aasta esimesel poolel. Projekt valmib kümne aasta jooksul ning seda aitavad rahastada fondid.

Äripark hakkab paiknema Tartu maantee ja Tallinna ringtee ristumiskoha kõrval, Jüri Tehnopargi vastas. Viimane teatas täna, et laieneb kolmandiku võrra kokku 50 hektari suurusele alale.