“Möödunud aasta märksõnaks olid investeeringud ja taaskasutus,” ütles Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rein Leipalu. “Jäätme-käitluse valdkonnas on keskkonnahoiu eesmärgil regulatsioon järjest kasvanud, mistõttu nõudmised on karmistunud.”

Ragn-Sellsi käive kasvas mullu 2002. aasta 123,8 miljonilt kroonilt 147,1 miljonile kroonile ja kasum 10 miljonilt kroonilt 18,3 miljonile kroonile. Ragn-Sellsi investeeringute maht oli möödunud aastal 16,4 miljonit krooni, mis on 2,5 korda rohkem kui aasta varem.

“Head majandustulemused võimaldavad tänavu investeeringuid jätkata,” lausus Ragn-Sellsi finantsjuht Ivi Õunapuu. “Suure muutuse tõi endaga kaasa 1. maist jõustunud jäätmeseadus, mis keelab näiteks ladestada sorteerimata jäätmeid. Edasised investeeringud on vajalikud selleks, et suurendada jäätmete taaskasutust, mille määr peaks lähiaastail kasvama 10 protsendist kuni pooleni kõigist olmejäätmetest.”

Tänavu investeerib Ragn-Sells 25 miljonit krooni, millest 5 miljonit krooni läheb vajalike hoonete ja ehitiste rajamiseks, 10 miljonit krooni kulub uutele sorteerimisliinidele ning 10 miljonit krooni täiendava kogumistehnika soetamiseks.

Rein Leipalu lisas, et jäätme-käitluse valdkonda ootavad sellel aastal ees mitmed muudatused, mis on seotud jäätmete taaskasutuse ja valikkogumisega. “Üks näiteid on tagatisraha süsteem taarale, mis puudutab otseselt kõiki tarbijaid,” sõnas ta. “Jäätmekäitlus tuleb lähiajal meile kõigile lähemale. Kuigi tarbimine ja jäätmete teke järjest kasvab, peab meie eesmärk olema meid ümbritsev keskkond oma lastele edasi anda paremas seisukorras, kui meie ta oma vanematelt saime.” EPL