Kui inimesel on arvel vähem kui 156,47 krooni, siis eurodes ta seda raha pangaautomaadist kätte ei saa, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kümneeuroste kasuks otsustamine pangaautomaatides mõjutab eelkõige laste ja väiksemate sissetulekuga inimeste elu, kellel võivad tekkida sularahaprobleemid, kui nad teevad oste turul ja pangaterminalideta kauplustes, rääkimata segadusest maaliinide bussides sõidu eest tasumisel.

Eesti Panga avalike suhete juht Ingrid Mitt teatas, et Eesti Panga ja kommertspankade esindajatest koosnev komisjon peab õigeks, et euro ja krooni kahe nädala pikkuse paralleelkäibe ajal oleksid rahaautomaatides vaid 10- ja 50-eurosed.

„Viieeuroste kupüüride puhul võib kaasneda oht, et automaadid saavad kiiresti sularahast tühjaks," arvas Mitt ja lisas, et pärast kahenädalast paralleelkäibe perioodi otsustab iga pank ise, milliseid rahatähti kasutada.

Viieeuroste mittekasutamise üheks põhjuseks on väidetavasti see, et rahatäht on kümneeurosest väiksem ja automaatide ümberseadistamine nõuab pankadelt lisaraha.