RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul tingis kasumi kasvu eelkõige puidu kvaliteedi paranemine. „Müüdud puidu kogus jäi samaks mis aasta varem, ent palgi osakaal kasvas 45 protsendini. 2013. aastal oli palgi osakaal RMK kogumüügis 40%,“ sõnas Kallas. Palkide väljatulekut aitasid tema sõnul suurendada nii oskuslikum metsavarumistööde läbiviimine kui ka puidutööstuse paranenud võimekus järjest peenemat metsamaterjali kohapeal töödelda.“

RMK müüs 2014. aastal 3,2 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali 151 miljoni euro eest, sellele lisandus 140 000 kuupmeetrit hakkpuitu. Paberipuit moodustas RMK kogumüügist 36%, küttepuit 15% ning hakkpuit 4%. 2013. aastal oli RMK käive 155 miljonit ja kasum 31,5 miljonit eurot.

Mullu novembris pikas intervjuus Ärilehele tõdes Kallas ettevõtte viie aasta arengukava kommenteerides, et viimase viie aastaga on RMK-st õnnestunud teha juba päris hea rahamasin ning edaspidi tahetakse teha veel parem rahamasin. Kallas tõdes siis, et tahab ettevõtte kasumlikkust viie aastaga poolteist korda suurendada. Selleks tuleb rohkem raiuda ja nüüdisaegsete majandamisvõtetega mets kiiremini kasvama panna.