RMK käive suurenes aastaga 5 protsenti ja kasum 25 protsenti, teatas riigifirma.

Möödunud aastal müüs RMK 3,2 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali, mis on sama palju kui aasta varem. Kasumi kasvu tingis RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul palkide osakaalu suurenemine müügimahus.

Viimane oli omakorda tingitud paranenud metsatööde kvaliteedist ning kohaliku töötleva tööstuse suurenenud võimekusest peenemat metsamaterjali töödelda, põhjendas RMK.

Palgid moodustasid RMK 2014. aasta kogumüügist 45 protsenti, paberipuit 36 protsenti, küttepuit 15 protsenti ning hakkpuit 4 protsenti.

Selle aasta käibeks prognoosib RMK 169,3 miljonit eurot ning puhaskasumiks 35,2 miljonit eurot. Raiutava puidu kogust on sel aastal küll kavas mõnevõrra suurendada, ent kuna kasv tuleb riigi omandisse juurde vormistatud ning aastaid hooldamata metsamaade majandamise arvelt, suureneb madalakvaliteedilise puidu osakaal müügimahus ja sellest ka väiksem kasum.

RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsauuendusmaterjali ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust.

RMK koosseisu kuuluvad Sagadi metsakeskus, Elistvere loomapark, Tartu puukool, AS Eesti Metsataim ning Põlula kalakasvatuskeskus. RMK-s töötab üle 700 inimese.