Maksukorralduse seaduse muutmisel järgitakse riigikogu rahanduskomisjoni esimehe sõnul põhimõtet, et maksuameti õiguste täiendamine peab olema väga selgelt põhjendatud.

„Suhtun maksuametile täiendavate õiguste andmisesse teatud ettevaatlikkusega, need peavad olema põhjalikult kaalutletud. Poliitilisel tasandil kokkulepet eelnõus plaanitavate muudatuste üle ei ole ja minu hinnangul on tegemist toore lahendusega. Ettevõtetele kuuluvate vallasasjade vaatlemise õigus on maksuametil teatud juhtudel juba praegu olemas. Küsimus on, kas täiendav regulatsioon on üldse vajalik,“ selgitas reformierakondlasest riigikogu liige.

„Eelnõu on esitatud valitsuse kooskõlastusringile. Pean oluliseks, et toimuksid täiendavad arutelud ministeeriumi ja ettevõtjate esindusorganisatsioonide vahel ning kõik üles kerkinud probleemid saaksid läbi räägitud. Enne pole võimalik selle eelnõuga edasi minna,“ lisas Holsmer.

Eelmisel reedel saatis rahandusministeerium kooskõlastusringile maksukorralduse seaduse eelnõu, millega soovitakse täpsustada maksuameti volitusi maksualaste õigusrikkumiste ennetamiseks.