Valdav osa rahandusministeeriumi investeeringutest erinevate IT-süsteemide arendamisega.

* Riigieelarve planeerimise infosüsteemi arendati 274 000 euro eest.

* Statistikaamet investeeris 2015. aastal registripõhise rahvaloenduse ettevalmistamisega seotud tarkvaraarendusse statistiliste registrite süsteemi ülesehitamiseks 247 400 eurot.

* Tugiteenuste ühendamise projekti raames investeeriti 2015. aastal kokku 183 000 eurot. Peamiselt arendati riigitöötaja iseteenindusportaali: täiendati olemasolevat funktsionaalsust ning loodi koolituste moodul, kokku summas 155 000 eurot. Lisaks soetati tarkvara litsentse 10 000 euro eest ning palga- ja personaliarvestuse tarkvara SAPi arendati 18 000 eest.

* Maksu- ja tolliamet soetas 51 000 euro eest servereid tolli automaatse numbrituvastussüsteemi andmekogu (ANTS) tarbeks. Automaatsed numbrituvastussüsteemid (ANTS) on tollivaldkonna töövahendid, mille eesmärk on olnud riiklike maksude kogumise tagamiseks ning salakaubaveo tõkestamiseks teabe kogumine ja töötlemine. Näiteks on ANTS andmete abil MTA edukalt tõkestanud ebaseadusliku narkootiliste ainete salakaubavedu, sigarettide salakaubavedu ning tõkestanud illegaalset kütusevedu. Seadmeid on alates 2007. aastast kasutatud eelkõige riigipiiridel.

* Maksu- ja tolliamet kaasfinantseeris Narva tolliestakaadi renoveerimistöid (koostöös Eesti Raudteega) 58 584 euro eest. Narva raudteevaksali tollikontrolli estakaadi kasutatakse vagunite tollikontrolliks ehk läbivaatuseks. See tähendab, et allalastava käigutee kaudu kõnnib tolliametnik vaguni peale ja saab sealtkaudu läbi vaadata vaguni sisu (täiteluugid asuvad puistematerjali vagunitel peal).

* Maksu- ja tolliameti suurim IT-investeering oli seotud käibemaksudeklaratsiooni informatiivse lisa (KMD INF) rakendumisega, projekti maksumus tänavu oli 335 864 eurot.

* EL struktuuritoetuste regionaalarengu fondist rahastati 200 000 euroga maksu- ja tolliameti uut e-ajatamise teenust, mille mõte on ennetada maksuvõlgade teket. Ettevõtjatel ja füüsilistel isikutel on võimalik e-maksuameti/e-tolli uue teenuse abil maksude tasumisel tekkinud ajutisi raskusi leevendada maksusummade ajatamisega ning vältida sellega maksuvõlglaste nimekirja sattumist. Maksuvõla ajatamise taotlusega seotud asjaajamine on tehtud elektroonseks ja automaatseks ning lisatud juurde paindlikkust maksusumma arveldamisel.

* Infotehnoloogia tugiteenuste vallas soetas rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskus, mis teenindab ministeeriumi, statistikaametit, maksu- ja tolliametit ning riigi tugiteenuste keskust, servereid 400 000 euro eest, töökoha tehnikat ja võrguseadmeid 200 000 euro eest ning tarkvaralitsentse 1,4 miljoni euro eest.