„Sügav langus toimus alles eile. Võin viidata protsessidele, mille kaudu need mõjud avalduvad, ühelt poolt on need positiivsed ja teisalt negatiivsed,“ tõdes rahandusminister Maris Lauri riigikogu infotunnis .

Tema sõnul võib Venemaa rubla nõrgenemine tekitada teatud probleeme turismi- ja majutusettevõtetele. „Rubla nõrgenemine tõmbab tagasi Vene turistide kulutusi Eestis. Samas võime loota, et ostud on juba tehtud ja turistid siia siiski saabuvad. Muud mõjud tõenäoliselt jäävad väiksemaks,“ lisas Lauri.

Laiemad mõjud on Lauri sõnul tõenäoliselt väikesed, sest Eesti ettevõtted on kauplemas Venemaaga väga tagasihoidlikult, eriti pärast sanktsioone. Eestist on Venemaale Lauri sõnul eksporditud peamiselt transiitkaupu, mis liiguvad läänest itta. Rubla nõrgenemisest mõjutatud Eesti ettevõtteid, eriti pärast sanktsioonide kehtestamist, on Lauri sõnul suhteliselt vähe.

Teisest küljest on Lauri sõnul võimalik positiivselt näha seda, et Eestist Venemaale reisima minnes saab seal teha odavamaid oste.